9,4
419 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Mirai-Rentacab-Amsterdam-pilot-hero-dlrlsts-v2.jpg

Waterstoftaxi: Toyota Mirai voor RentaCab

Pilot in Amsterdam

Verhuurbedrijf RentaCab heeft al een vloot volledig elektrische taxi’s en daar komt nu een Toyota Mirai op waterstof bij. In samenwerking met Shell, LeasePlan en Toyota Nederland wordt een pilot gestart waarbij de Toyota Mirai volop wordt ingezet als taxi. Daarbij rijdt de Toyota Mirai niet alleen emissievrij, hij filtert tijdens het rijden zelfs de lucht!

Uitgebreide samenwerking

RentaCab is een recent opgericht verhuurbedrijf voor taxi’s in Amsterdam. Initiatiefnemer is Gamis el Bouakili, directeur van TCS (Taxi Centrale Schiphol en SchipholTaxi). RentaCab wil op innovatieve wijze vooroplopen op het gebied van emissievrije mobiliteit. Ze hebben al een volledig elektrisch wagenpark en daarop vormt de Toyota Mirai nu een logische aanvulling. Dat gaat via een uitgebreide samenwerking. Toyota levert de Mirai, LeasePlan verzorgt de financiering en verzekering, Shell zorgt voor groene waterstof en RentaCab zorgt ervoor dat de Mirai wordt ingezet als taxi.

Toyota-Mirai-Rentacab-Amsterdam-pilot-Mirai-front.jpg
Mirai zuiver de lucht

Het bijzondere aan de Toyota Mirai is dat hij niet alleen emissievrij rijdt, maar tegelijkertijd ook de lucht zuivert. Tanken doet de Mirai bij een van de twee nieuwe waterstoftankstations van Shell. Die staan bij Hoofddorp aan de A4 en bij Amsterdam Westpoort. Daar kan de Mirai in slechts drie tot vijf minuten van waterstof worden voorzien.

Toyota-Mirai-Rentacab-Amsterdam-pilot-Mirai-back.jpg
Betalen naar gebruik

RentaCab heeft een bijzondere bedrijfsformule. De taxichauffeurs betalen namelijk alleen naar gebruik. Zo hoeven zij geen investeringen te doen en hebben ze ook geen vaste lasten. Het is eigenlijk carsharing, maar dan voor taxichauffeurs. Zo slaat RentaCab twee vliegen in één klap. De chauffeurs kunnen voordeliger aan het werk, wat fijn is aangezien velen financieel hard zijn geraakt tijdens de pandemie. Tegelijkertijd zijn er minder taxi’s nodig en worden de taxi’s efficiënter gebruikt doordat meerdere chauffeurs met één taxi kunnen rijden. Win-win!

Meer info over de Mirai Inschrijven Toyota nieuwsbrief