9,4
419 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-1-hero.jpg

Op GAZOO Racing geïnspireerde C-HR!

GR-Sport vanaf januari 2021 bij de dealer

De Toyota C-HR is ready voor het nieuwe modeljaar 2021! Nieuwkomer is de uitvoering GR-Sport die een extra dimensie geeft aan het onderscheidende design en de dynamische rijeigenschappen van onze populaire compacte crossover. Verder is de vernieuwde Toyota C-HR leverbaar met de keuze uit nieuwe exclusieve carrosseriekleuren, een nieuwe lichtmetalen velg en stoere Two-Tone kleurstellingen.

Glimmend zwarte designelementen

Voor de nieuwe Toyota C-HR GR-Sport vonden we inspiratie bij onze autosportdivisie Toyota GAZOO Racing en de prestatiegerichte sportmodellen GR Yaris en GR Supra. Het bekende Toyota logo is aan de voorkant tegen een zwarte achtergrond gemonteerd. Zwart is samen met rood, wit en grijs de kleur van Toyota GAZOO Racing. De mistlampen zitten in een glanzend zwarte behuizing en ook de bumper is deels uitgevoerd in zwarte pianolak. De grille kent een donkerchromen afwerking en de frontspoiler is nadrukkelijker vormgegeven.

Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-16-glimmend-zwart-designelementen.jpg
Fraai contrast

De kenmerkende exterieurdelen aan de onderzijde van de portieren van de Toyota C-HR zijn in het geval van de GR-Sport glanzend zwart van kleur, een fraai contrast met de 19-inch lichtmetalen velgen met een speciaal design dat voorbehouden is aan de GR-Sport. Het Toyota logo achter op de auto kent een zwartkleurige achtergrond. De reflectoren hier worden omgeven door glanzend zwarte kunststof delen. Een exclusieve sierlijst onder de bumper en een GR-Sport logo maken het plaatje af.

Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-12-1140-fraai-contrast.jpg
Designaccenten in Cool Silver

Het exclusieve karakter van de Toyota CH-R GR-Sport krijgt een vervolg in het interieur waar designaccenten in de kleur Cool Silver voor een extra sportief randje zorgen. Lederen stoelbekleding met alcantara-afwerking is standaard. Die is voorzien van stiksels in de kleuren rood en grijs, twee huiskleuren van Toyota GAZOO Racing.

Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-21-555-designaccenten.jpg
Extra complete uitrusting

De extra uitrusting omvat verder een stuurwiel dat met geperforeerd leder met rode stiksels bekleed is, exclusieve dorpellijsten, een GR-Sport logo, een GR-Sport start/stopknop en een GR-Sport visual die in het instrumentarium oplicht zodra de auto start. Verder geniet je in de Toyota C-HR GR-Sport ook van privacy glass, smart entry, projector led-koplampen, automatisch inklapbare buitenspiegels, elektrische stoelverstelling, stoelverwarming en een premium audiosysteem van de gerenommeerde fabrikant JBL.

Nog scherper weggedrag

Voor een nog scherper weggedrag zijn de wielophanging en stuurinrichting gefinetuned en speciale banden gemonteerd. Hierbij is het befaamde rijcomfort van de Toyota C-HR behouden gebleven. De veren van de voor- en achterwielophanging van de Toyota C-HR GR-Sport zijn verstevigd met respectievelijk 15 en 10 procent. De schokdempers zijn voor een verhoogde demping anders afgesteld, iets wat vooral bij het terugveren merkbaar is. Om de stijfheid te vergroten is de 1.8 Hybrid voortaan uitgerust met de stabilisatorstang met grotere diameter van de 2.0 High Power Hybrid. Alle aanpassingen hebben een positieve invloed op de carrosseriebewegingen van de Toyota C-HR GR-Sport.

Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-7-1140-nog-scherper.jpg
Nieuwste generatie Toyota Safety Sense

De vernieuwde Toyota C-HR is standaard uitgerust met de nieuwste generatie Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. Nieuwe toevoegingen zijn Emergency Steering Assist (ESA) voor voetgangersdetectie overdag en Intersection Turn Assistance, beide onderdeel van Pre-Collision System (PCS).

Toyota-C-HR-krijgt-nog-meer-sportiviteit-20-555-Safety-Sense.jpg
Intersection Turn Assistance

Intersection Turn Assistance geeft een waarschuwing en remt zo nodig wanneer de bestuurder naar rechts of links afslaat terwijl er een tegenligger aankomt. Ook wanneer na het afslaan een voetganger vanuit de tegenovergestelde richting de weg oversteekt, geeft het systeem een waarschuwing. Andere actieve veiligheidssystemen waarmee de Toyota C-HR is uitgerust zijn: Lane Trace Assist (LTA), Full Range Adaptive Cruise Control en Road Sign Assist.

Vier nieuwe bi-tone kleurstellingen

Voor meer exclusiviteit heeft Toyota voor de vernieuwde Toyota C-HR drie nieuwe bi-tone kleurstellingen klaarstaan alsook de volledig nieuwe kleur Oxide Bronze. Ook nieuw zijn de 18-inch lichtmetalen velgen met tien dubbele spaken en de bi-tone lederen bekleding Orchid/Black.

Marktintroductie

De vernieuwde Toyota C-HR en nieuwe GR-Sport staan vanaf 21 januari 2021 bij de Toyota dealer. Toyota introduceerde de C-HR in 2016. In zijn eerste verkoopjaar gingen in Europa 120.000 stuks over de toonbank. Hiermee veroverde de Toyota C-HR een segmentaandeel van 10 procent en zette hij het populaire segment van de compacte crossover op zijn kop. Inmiddels rijden meer dan 400.000 Europese automobilisten in een Toyota C-HR. In Nederland is de C-HR leverbaar als 1.8 Hybrid (122 pk) en 2.0 High Power Hybrid (184 pk). Beide versies zijn standaard uitgerust met een comfortabele automaat.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de Toyota C-HR