9,4
419 beoordelingen
Terug naar overzicht
Vernieuwde-Toyota-Hilux-getest-door-Fernando-Alonso-1140_tcm-22-1986988.jpg

Getest: vernieuwde Toyota Hilux

Eer aan Fernando Alonso

Een primeur: tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso mocht de vernieuwde Toyota Hilux testen. En dat deed hij tot het uiterste, op een bijzonder rallyparcours van steengruis en zand.

's Werelds populairste pick-up is vernieuwd. Hij werd uitgerust met een nieuwe en krachtige 2,8-liter motor en nieuwe wielgeometrie. Dit zal de Toyota Hilux een nieuwe impuls geven op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Tijd voor een testrit met het preproductiemodel, en Toyota’s filosofie van ‘making ever-better cars’ in gedachten!

Eer aan Fernando Alonso

De eer was aan voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso en zijn navigator Marc Coma. Het Spaanse duo in dienst van Toyota GAZOO Racing nam begin dit jaar met een rallyversie van de Toyota Hilux voor het eerst deel aan de Dakar Rally, ook wel 'de zwaarste rally wereldwijd'. Dat kan je wel aan hen toevertrouwen dus!

Geweldige ervaring

Na de unieke test over een rallyparcours van steengruis en zand zegt Alonso het volgende over de Hilux: “De Hilux is een icoon. Ik ben altijd een fan geweest. Toen ik de vernieuwde Hilux voor de eerste keer zag, vond ik hem meteen spectaculair. Het was een geweldige ervaring om de auto onder zware omstandigheden te mogen testen en het uiterste van hem te vragen. De nieuwe 2,8-liter motor en de nieuwe wielophanging voelen erg goed aan. Ook als je zijn grenzen opzoekt, is nog voldoende comfort aanwezig. Net als zijn voorgangers is deze Hilux onoverwinnelijk.”

Meer info over de Hilux Inschrijven Toyota nieuwsbrief