9,4
419 beoordelingen
Terug naar overzicht
01_Nieuwe-gelimiteerde-Toyota-GR-Supra

Gelimiteerde Toyota GR Supra eerbetoon aan GT4-autosportklasse

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute is hebberigmakend!

Als bijzonder eerbetoon aan de privérijders die met een Toyota GR Supra GT4 deelnemen aan het GT4-toerwagenkampioenschap komt Toyota met een unieke GR Supra: de GT4 100th Edition Tribute. Exclusiviteit is gegarandeerd, want Toyota bouwt slechts 100 exemplaren.

01_Nieuwe-gelimiteerde-Toyota-GR-Supra

Waarom deze special edition?

Een unieke auto als de Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute ontwikkel je niet zomaar. Toyota GAZOO Racing bereikte in april 2023 een mijlpaal toen het honderdste exemplaar van de GR Supra GT4 van de band rolde. Deze raceauto is speciaal ontwikkeld zodat klanten van over de hele wereld kunnen deelnemen aan het bloedstollend spannende GT4-toerwagenkampioenschap. Deze mijlpaal heeft geresulteerd in een unieke limited edition, speciaal voor de echte liefhebber

De ideale basis

Voor een circuitauto bestaat er geen betere basis dan de Toyota GR Supra: de motor voorin, achterwielaandrijving en een perfecte gewichtsverdeling. Dit maakt van de GR Supra GT4 een populaire keuze onder circuitrijders. Deze GR Supra GT4 100th Edition Tribute heeft opvallende aanpassingen die zowel aan de binnen- als buitenkant een verbinding leggen naar de autosport, zoals de optioneel verkrijgbare achterspoiler. Andere kenmerken zijn nieuwe 19-inch lichtgewicht matzwarte lichtmetalen wielen en zwarte remklauwen met GR-emblemen. De kleur Plasma Orange is exclusief verkrijgbaar op de nieuwe limited edition van de GR Supra.

De-ideale-basis

Unieke details interieur

In de cockpit van deze unieke GR Supra vallen meerdere zaken op. Het oog valt eerst op het koolstofvezel paneeltje op het dashboard met ‘GT4 100th Edition Tribute’-opschrift. Ook een paneel aan de bestuurderszijde van het dashboard benadrukt dat je met de GT4-uitvoering te maken hebt. De stoelen zijn afgewerkt met zwarte suède-achtige bekleding. Oranje stiksels op de kofferbakmat verwijzen naar de carrosseriekleur van de auto. De pook van de handgeschakelde zesversnellingsbak is afgewerkt met suède; niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. Want suède zorgt voor extra grip tijdens het schakelen.

Gebaseerd op Toyota GR Supra Lightweight

Technisch is de GR Supra GT4 100th Edition Tribute gebaseerd op de GR Supra Lightweight. De handgeschakelde zesbak is gekoppeld aan een 250 kW (340 pk) sterke 3,0-liter zescilindermotor voor de beste prestaties en een zo laag mogelijk gewicht. Wist je bijvoorbeeld dat deze gelimiteerde GR Supra GT4-uitvoering in totaal 38,3 kilogram lichter is dan de reguliere GR Supra met 3,0-liter zescilinder met automatische transmissie? Die gewichtsbesparing is niet alleen te danken aan de toepassing van de handbak, maar ook aan een aangepast audiosysteem en lichtere sportstoelen met handmatige verstelling.

02_Nieuwe-gelimiteerde-Toyota-GR-Supra

Upgrades

De Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute profiteert van dezelfde upgrades als de reguliere handgeschakelde GR Supra. Denk hierbij aan een verder verfijnde ophanging, speciaal voor deze lichtgewicht versie met handgeschakelde transmissie. De voorste en achterste stabilisatorstanghouders zijn voorzien van stijvere rubbers en ook de schokdempers en de elektrische stuurbekrachtiging zijn opnieuw afgesteld. Kortom: een meer dan compleet totaalpakket. Toyota geeft 100 Europese kopers de kans om te genieten van deze volbloed sportcoupé. Bestellen kan later dit jaar.

GR-Supra-GT4-circuitauto

GR Supra GT4 circuitauto

Toyota onthulde de GR Supra GT4-raceauto in maart 2020. De auto is ontwikkeld door Toyota GAZOO Racing Europe in het Duitse Keulen, de thuisbasis van Toyota’s autosportteam. De GR Supra GT4 wordt verkocht aan privérijders voor deelname aan de GT4-raceklasse, waarin alle auto’s gebaseerd zijn op straatmodellen. Aanpassingen zijn toegestaan op het gebied van veiligheid en prestaties. De GT4-raceklasse is zeer toegankelijk. Zowel professionele coureurs als amateurs gaan met elkaar de strijd aan op ’s werelds beroemdste circuits. Dat sluit naadloos aan bij het mantra van de Supra, een sportwagen voor álle liefhebbers van autorijden.

Topresultaten

Met de GR Supra GT4 won Toyota niet alleen race, maar ook kampioenschappen op drie continenten in competities zoals de GT4 European Series, GT4 America en Super Taikyu in Japan. De auto kwam ook in actie tijdens legendarische autosportevenementen als de 24 uursrace op de Nürburgring. In totaal waren er 625 inschrijvingen bij 317 races wereldwijd in de periode tot eind 2022. Het resultaat mag er zijn: 79 klasse-overwinningen, 20 algemene overwinningen en 207 podiumplaatsen. In 2023 nemen 27 GR Supra GT4-auto’s deel in Europese competities, 20 in Noord-Amerika en 12 in Azië, waaronder Japan.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief