9,4
419 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-schuinvoor

De nieuwe Hilux GR SPORT II

Toyota presenteert de best rijdende Hilux ooit

Toyota heeft de legendarische Hilux een tikkeltje meer van ‘alles’ gegeven. Het resultaat: de Hilux GR SPORT II, de best rijdende Hilux ooit. De Hilux GR SPORT II heeft een verbeterde handling en stabiliteit voor verfijnd rijcomfort en uitzonderlijke prestaties. De Hilux krijgt bovendien een nieuw, fris uiterlijk en ook de connectiviteit is naar een hoger niveau getild.

Extra spoorbreedte

Ten opzichte van de eerder uitgebrachte Hilux GR SPORT heeft zijn opvolger een fors grotere spoorbreedte. Zo staan de wielen vooraan 140 mm verder uit elkaar en achter 155 mm in vergelijking met de standaard uitvoering van de Toyota Hilux. Dit zorgt voor een vertrouwenwekkend rijgedrag, zelfs bij slechte weers- of wegomstandigheden. De Hilux GR SPORT II rijdt daarmee beter dan ooit tevoren, zowel on- als off-road, dankzij dat bredere profiel en aanzienlijke verbeteringen in de rijeigenschappen.

Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-spoorbreedte
Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-onderstel
Aangepast onderstel

Naast de grotere spoorbreedte is ook de ophanging aangepast. De Hilux GR SPORT II beschikt over een monotube schokdemper die de huidige twin-tube oplossing vervangt en dankzij het grotere demperoppervlak betere dempingsprestaties biedt en een snellere respons in zware omstandigheden. Het zorgt voor een verbeterde stuurprecisie en comfort, plus de optimale stabiliteit in een rechte lijn. De vergrote aanloophoek van 29 graden naar 30 graden en een verhoogde bodemvrijheid van 20 mm breiden de formidabele offroad-capaciteiten van de Toyota Hilux verder uit.

Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-schuin-boven
Ongekende kracht

Naast het geoptimaliseerde weggedrag zijn ook de remmen verbeterd. Nieuwe 15-inch remschijven achter vervangen de trommelremmen en bieden krachtigere remprestaties. Dat moet ook, want de 2.8-liter motor is goed voor maar liefst 204 pk en 500 Nm. Daarmee levert de Hilux GR SPORT II de beste trekkracht (3.500 kg) in zijn klasse. Hij is altijd gekoppeld aan een automatische transmissie met zes versnellingen die ook met de flippers achter het stuur te bedienen is. Hij geeft vertrouwen op iedere ondergrond en extra veiligheid op golvende of oneffen oppervlakken. Een nieuwe bumper met functionele mistlampbehuizing zorgt voor meer aerodynamica.

Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-bumper
Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-spatbordverbreder
Imposante verschijning

Om de solide en robuuste uitstraling van de pick-up naar grote hoogten te brengen, kreeg de Hilux GR SPORT II zwarte spatbordverbreders en nieuwe 17-inch zwarte lichtmetalen velgen met daarachter opvallende rode remklauwen. De wielen zorgen voor nog betere prestaties, een groot velgoppervlak vermindert de luchtweerstand terwijl de all-terrain banden de grip verhogen.

De Hilux GR SPORT II is voorzien van een zwarte grille met G-gaas met het klassieke Toyota-logo, zwarte treeplanken, spiegels en deurgrepen. De zilverkleurige beschermplaat voor de voorbumper, de zwarte achterbumper en de GR SPORT logo’s maken het stoere uiterlijk compleet.

Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-spiegels
Het interieur

Binnenin de Hilux GR SPORT II worden inzittenden omringd door sportieve elementen die de passie voor motorsport achter de GR SPORT benadrukken. Een zwart, monochroom thema zorgt voor een stijlvolle uitstraling en wordt vergezeld door opvallende rode accenten, zoals contrasterende rode veiligheidsgordels.

Verder is de sportieve Hilux uitgerust met het nieuwste Toyota Smart Connect multimediasysteem dat wordt bediend via een 8-inch touchscreen. Gebruikers kunnen hun smartphone aansluiten op het systeem bij gebruik van Apple Carplay® of Android Auto®. Het multimediapakket omvat toegang tot cloudgebaseerde routenavigatie waarbij voortdurend bijgewerkte realtime verkeersinformatie wordt aangewend voor een nauwkeurige en efficiënte routeplanning.

Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-interieur-stoelen
Toyota-Hilux-GR-SPORT-II-exterieur-logo
Vanaf 2024

De verkoop van deze nieuwe versie van de Hilux GR SPORT start in de eerste helft van 2024. In de tweede helft van 2024 worden de eerste exemplaren van de Hilux GR SPORT II in Nederland verwacht. Prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Lees meer over de Hilux